Centrum Jeugd en Gezin

Voorstellen
Mijn naam is Jose Hofmans en ik ben werkzaam als jeugdconsulent binnen het Centrum Jeugd en Gezin Land van Cuijk (CJG).
Op verzoek van school kan ik worden ingezet om mee te denken bij diverse opvoedkundige vragen. Indien nodig kan ik samen met u als ouder(s)/verzorger(s) aansluiten bij een gesprek op school. Daarnaast kunt u zelf vrijblijvend contact met ons opnemen voor informatie of advies.

Centrum Jeugd en Gezin Land van Cuijk
Het CJG is dé plek voor alle vragen, tips, ondersteuning, jeugdhulp en -zorg voor kinderen, jongeren (0 tot 23 jaar) en hun opvoeders.
Naast het bieden van informatie en advies verzorgt het CJG ook Sociale Vaardigheids- trainingen en Kies Groepen (kinderen in echtscheidingssituaties) en cursussen voor ouders zoals Opvoeden Zo en de Pubercursus. Daarnaast verwijst het CJG door naar specialistische jeugdhulp.

Het CJG en de gemeente
Alle jeugdhulp valt onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. De gemeente is verplicht om ervoor te zorgen dat er voor alle kinderen in de gemeente een passend aanbod is. Het CJG is een onderdeel van de gemeente en de jeugdconsulenten van het CJG zorgen dat er voor ieder kind passende hulp wordt georganiseerd. Het CJG deelt nooit zomaar informatie. We brengen je hiervan altijd op de hoogte. Dit geldt ook voor de andere afdelingen bij de gemeente. Jouw dossier blijft dus bij het CJG.

Voor meer informatie bezoek onze website www.cjglandvancuijk.nl of bel 0485-85 33 33.